CIFRAKERT ÓVODA | Szabadbattyán

ÓVODAKERT

2022. februárjában sikeresen pályáztunk az Iskolakertekért Alapítvány Óvodakert pályázatán. A pályázat feltétele volt egy minimum 20 m2-es művelhető földterület megléte.

A kertet az óvoda Árpád utcai oldalán terveztük. A kertalakítás igen nagy munka volt, hiszen a kijelölt területet meg kellett tisztítani. A fakivágás, a tuskók, gyökerek eltávolítása és a föld átmozgatása nagy munkát igényelt, melyhez szülői segítséget is kaptunk. A területen azonban veteményezéshez nem volt megfelelő minőségű az ott található föld, ezért szükség volt egy réteg feketeföld elterítésére, melyhez szintén szülői segítséggel jutottunk hozzá, és így tudtunk egy kocsi termőföldet elteríteni a kertben. Itt kezdődött meg a veteményezés. A kertben egy kisebb víztartályt is felállítottunk, abból tudják a gyermekek locsolni a veteményest.

A pályázat keretében kaptunk vetőmagokat, gyermek és felnőtt kerti szerszámokat, valamint egy komposztálórendszert gilisztákkal.

A veteményezést, kertgondozást-, ápolást az óvodapedagógusok beépítik tervezett tevékenységeikbe, így az óvodás gyermekek közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek a kerti munkálatokról, követhetik az elveteményezett növények fejlődését, és a komposztálóban lévő giliszták etetése is a mindennapok tevékenységéhez tartozik.

Megszakítás